Προκατασκευασμένα Σπίτια - το Tiny House Movement

Το κίνημα των μικροσκοπικών σπιτιών, γνωστό και ως “Tiny House Movement,” έχει κερδίσει σημαντική δυναμική τα τελευταία 10 χρόνια. Βασίζεται στη φιλοσοφία του “tiny living,” που σημαίνει να ζεις με λιγότερα υλικά αγαθά, ώστε να μην είναι τα πράγματα αυτά το κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή σου. Η ιδέα είναι ότι οι εμπειρίες και οι σχέσεις έχουν περισσότερη σημασία από τα υλικά αγαθά.

Η εταιρεία interSCALA, που καινοτομεί στον κατασκευαστικό κλάδο από το 1964 με τις σκάλες, τα κουφώματα και τα δάπεδά της, εισήλθε δυναμικά στην αγορά των μικρών σπιτιών το 2017. Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό, προκατασκευασμένο, μικρό σπίτι, το iHouse, το οποίο κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου “in-house,” από τον μεταλλικό φορέα μέχρι τα έπιπλα, χρησιμοποιώντας υλικά Α΄ ποιότητας και με έμφαση στη λεπτομέρεια.

Το δημοφιλές μοντέλο iHouse39 προσφέρει άνετη διαβίωση σε μόλις 28τμ. εσωτερικού χώρου και 11τμ. μπαλκονιού, ξεχωρίζοντας από τις συμβατικές κατοικίες. Τα iHouse παρέχονται σε διάφορες διαστάσεις και έκδοσεις (basic, living, living plus), ενώ μπορούν να παραδοθούν εξοπλισμένα με έπιπλα ή να προσφέρονται σε πιο απλή έκδοση.

Το iHouse ξεχωρίζει για τη γρήγορη κατασκευή του, που μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3-4 μήνες, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές κατασκευές που απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο. Επιπλέον, προσφέρει στους πελάτες τη βεβαιότητα για την ποιότητα των υλικών και το τελικό αποτέλεσμα, αποφεύγοντας τις δυσάρεστες εκπλήξεις που μπορεί να επιφέρει μια συμβατική κατασκευή.

Τέλος, τα iHouse μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ιδιοκατοίκηση ή προς ενοικίαση, κερδίζοντας δημοφιλία ειδικά σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Αποτελούν μια πρωτοποριακή λύση που προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα για όσους αποφασίζουν να ακολουθήσουν το Tiny House Movement.